Sportjobb

Sportidealisten vet att idrottsjobb inom sportvärlden finns, men lediga sportjobb är fortfarande nytt och dolt inom den svenska sportbranschen. Sportbusinesses (alltså sportaffärer) och Sport Management jobb (kan sägas vara en form av handhavande inom sport) är områden där jobben finns för dig som gillar vad sport bidrar med och för dig som är en game changer. Det är dags att fler svenskar kan hitta vägen vidare och Sportidealisten kan se att sportjobbens behov och trender växer och ser olika ut enligt följande:

Att klubbdirektören, sportchefen, sponsorspecialisten i den storsatsande elitföreningen behöver Sport Management-kompetenser är nog de flesta överens om. Men även inom breddidrotten är behovet av denna kunskap stor. Utvecklingen på hälsoområdet med SPA-kultur, gym/styrketräningstrender, nya lågintensiva träningsformer för särskilda målgrupper, är områden som nuvarande eller blivande Sport Managers kan bli aktiva inom. För att driva en egen verksamhet inom träning eller friskvård, eller för att driva en kommunägd eller privatägd idrottsanläggning, då är kunskap om Sport Management också en avgörande faktor. Sport Management jobb finns i olika former, det gäller bara att hitta dem.

Vill du få in en fot inom sportbranschen eller ta nästa steg i sin sportkarriär? Följ då denna sida. Här uppdateras ständigt de senaste lediga idrottsjobben både i Sverige som internationellt. Trevlig sökning och lycka till att hitta ditt drömyrke!

Har du tips på lediga idrottsjobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!

Lediga sportjobb i Sverige:

Barn- och ungdomstränare – MAI
MAI söker just nu barn- och ungdomstränare i friidrott. De söker dig med ett brinnande intresse för barn och idrott. De vill att du som söker har idrottsbakgrund men kräver inte att du tränat friidrott. Utbildning i friidrott och ledarskap får du hos dem. Låter detta intressant? Kontakta då Emelie på Emelie@mai.se så pratar vi mer!
Digital marknadsförare – Ztable
Planera och publicera innehåll såväl i Ztable som i deras sociala kanaler på Facebook och Instagram. Hålla koll på aktuella händelser (t.ex. tränare/ryttare kopplade till Ztable som placerar sig i tävlingar). Kommunicera med teamryttare och personer som söker kontakt via sociala medier med mera. Skicka in din ansökan snarast.
Distriktschefer – Locker Room Talk
Ditt uppdrag innebär bland annat att planera och utbilda inom Locker Room Talk-metoden som är en samtalsserie under åtta veckor, där du träffar killar 10-14 år inom idrottsföreningar – på ett 20-minuterspass innan träningen börjar – och pratar om jämställdhet, schyssta attityder och manlighet. Sen följer man upp det en gång i veckan under åtta veckor med varje förening. Alla åtta pass/sessions finns nedskrivna som en egen handbok. Tillträde mars, och ansökningsprocessen körs löpande tills dess, så sök på.
Enhetschef idrott och fritid – Uppsala kommun
Uppdraget innebär att du har det övergripande ansvaret över kommunens bokningssystem av idrottsanläggningar mot föreningsliv, privatperson eller annan verksamhet. I uppdraget ingår även att stötta föreningar genom ekonomiska bidrag och verksamhetsutveckling samt genomförande av marknadsinsatser och föreningsdrivna idrottsevenemang. Ansök senast 19 februari.
Fotbollsledare till Mini-Camper – Djurgårdens IF
Att vara Ledare för minicamperna kring Stockholm betyder att du ska vara ”Lekledare” under några timmar varje dag. Meningen är att barnen ska få röra på sig mera under skoltid och är väldigt uppskattat. Som ledare för Minicamperna kommer du vara ansvarig för att hålla olika träningspass och matcher. Viktigaste är att ha en god inställning och vara tydlig och positiv mot alla barnen. Tillträde snarast möjligt, så sök på.
Föreningskonsulent BKBK 2019
Föreningskonsulentens arbetsuppgifter är att ansvara för ekonomi och administration med fokus på att i samarbete med kassören i styrelsen och bokföraren betala räkningar och följa upp budget, fakturera och följa upp klubbavgifter, betala ut löner och sköta personaladministration, förbereda bokslut, söka och redovisa bidrag för närvaro och aktiviteter och delansvar för sponsring. LÄs mer via dokument i titeln. Ansök senast 20 februari.
Försäljningschef – Västerås Ishockeyklubb
I rollen som försäljningschef kommer du ingå i ett sälj- och marknadsteam som tillsammans arbetar operativt och strategiskt för att skapa förutsättningar för en välmående och attraktiv idrottsförening. Du kommer att mötas av ett stort engagemang internt och externt kring varumärket och verksamheten och du förväntas vara en del av det engagemanget. Ansök senast 4 mars.
Idrottskonsulent – Västra Götalands Idrottsförbund
Tjänstens huvudsakliga innehåll är att göra utvecklings-/utbildningsplaner i samarbete med idrottsföreningar i och runt Göteborg. Arrangera möten, träffar, utbildningar etc. Samt, föreläsa, utbilda och leda processer för aktiva, ledare och styrelser. Ansök senast 24 februari.
Idrottskonsulent – Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna
Som idrottskonsulent arbetar du med att utveckla och stödja idrotten och dess föreningar genom uppsökande verksamhet, rådgivning och föreningsutveckling. Dagligen marknadsför, planerar och startas bildnings- och utbildningsverksamhet tillsammans med idrottsföreningar. Arbetsmiljön växlar mellan klubbstugan, utbildningslokalen, idrottsplatsen och kontoret. Ansök senast 19 februari.
Innebandyreporter (flexibel plats) – Ibnytt.se
Är du sport- eller innebandyintresserad som gillar att skriva eller att göra videointervjuer? Då kan denna tjänst vara något för dig. Ibnytt.se söker dig som har intresse och vet hur man fångar läsarens intresse antingen via skrift eller video. Är du intresserad av att veta mer och vill söka, mejla då Jonathan.
Klubbutvecklare – Svenska Cricketförbundet
Idrottsrörelsen är inne i ett spännande förändringsarbete med en ny strategisk inriktning med sikte på 2025. Inom ramen för detta förändringsarbete söker de nu en ansvarig medarbetare för att utveckla SCF:s Cricketklubbar till att bli ”Utmärkta Cricketföreningar”. Ansök senast 28 februari.
Personal & praktikanter – Prespa Birlik
Vill du utvecklas i en professionell miljö och idrottsförening som är öppen för alla så har du kommit helt rätt! Tillsammans med deras idrottsförening kan du utvecklas och ta dina nästa steg i din karriär! De söker nu personal och praktikanter som vill jobba med dem och utveckla sig själv samt skaffa sig erfarenhet inom fotbolls- och föreningslivet. Ansök till både: Matcharrangemang, Ungdomsverksamhet och Projekt & övrigt. Tillträde snarast möjligt, så sök på.
Praktik Sport Management jobb – Malbas
Du kommer att fylla en viktig funktion, ges möjlighet att vara kreativ och bidra till att skapa en meningsfull fritid för Malmös barn och unga. Just kan de erbjuda följande arbetsuppgifter: Kommunikation; CSR; Varumärke och events; Sponsring; Försäljning; Utveckling av årligt återkommande evenemang; Volontärer. Välkommen att höra av dig till klubbchefen om du är intresserad av att förlägga din praktik till Malbas! Har du egna idéer på projekt eller arbetsuppgifter är du varmt välkommen att höra av dig till klubbchefen, Katarina Olsson: 0709-34 22 03, katarina@malbas.com
Projektledare/chef – Gothenburg Horse Show
Som projektledare och enhetschef för GHS har du ett övergripande ansvar för att planera, styra och leda projektet. Du är placerad på bolagets evenemangsavdelning och rapporterar till Evenemangschef. Vidare arbetar du tätt tillsammans med GHS utvecklingsansvarig/tävlingsledare samt med projektets koordinator. Ansök senast 21 februari.
Projektledare/Idrottskonsulent – Västra Götalands Idrottsförbund
Som projektledare arbetar du främst med att utveckla och stödja idrotten och dess föreningar genom uppsökande verksamhet, rådgivning och utbildning samt att marknadsföra och informera om deras verksamhet. Du jobbar med att öka föreningskunskapen och skapa hållbara organisationer. Rollen som projektledare bygger på att skapa goda relationer i ett nätverk med idrottsföreningar. Skapa större förståelse för varandras verksamheter och för idrotten viktiga samarbetspartners på området. Ansök senast 24 februari.
Sales consultants – adidas, Stockholm, Hammarby, MOS
Be aware of store sales and KPI targets, as well as individual performance targets, take ownership over them and use all available store resources to meet or exceed them. Execute the Brand Customer Service standards to meet or exceed customers’ expectations and more. Application closes soon.
Samordnare matchfixing – Integrity officer – Riksidrottsförbundet
Arbetet innebär till stora del samordning med olika aktörer inom idrottsrörelsen, myndigheter, forskare, spelbranschen, polis och åklagare samt internationella aktörer. Du samordnar även arbetet mellan Specialidrottsförbund (SF), erbjuder dem stöd och hjälp där misstanke finns om manipulation av idrottsresultat. I rollen företräder du Riksidrottsförbundet i matchfixingfrågor, tar fram underlag för kommunikation och är talesperson i media. Du arbetar också med påverkansarbete och utbildningsmaterial och utbildningsstöd om matchfixning och andra problem i anknytning till manipulation av idrottstävlingar. Ansök senast 24 februari.
Sociala medieresurs – AIK Ungdomsfotboll
Ditt uppdrag blir att projektleda de olika sociala medierna för deras fotbollsturneringar och fotbollscamper. I rollen är det du som planerar innehåll och digitala aktiviteter som stöttar arrangemangen. Skicka in din ansökan snarast.
Sportsansvarig/kanslist – Oxie SK
Som Sportsansvarig/kanslist arbetar du med många och varierande arbetsuppgifter där du behöver kunna arbeta under eget ansvar. Du ska på daglig basis effektivt kunna fördela och prioritera din arbetstid för att ge bästa möjliga förutsättningarna till våra ideella tränare, ledare, styrelse och inte minst våra spelare. Ansök senast 28 februari.
Säljare – Edsbyns IF Bandy
De två viktigaste delarna i arbetet är främst nykundsbearbetning samt att arbeta för att de ska ha de mest nöjda kunderna. I rollen ingår även att utveckla deras webbplats, sociala medier och att löpande producera och fylla deras kanaler med relevant innehåll. Din roll är bred men fokus ligger på att producera material för samtliga av deras kanaler, såväl digitalt som tryck. Ansök senast 1 mars.
Säljare (Erfaren) – Västerås Ishockeyklubb
I rollen som säljare tar du ett personligt ansvar för att vidareutveckla klubbens erbjudande och samarbetet med befintliga och blivande partners, supportrar och övriga intressenter. Ditt arbete omfattar försäljning och genomförande av olika typer av evenemang inklusive ett aktivt deltagande och arbete vid samtliga hemmamatcher. Du blir en naturlig och viktig kugge i klubben som bidrar till ett gott samarbetsklimat samt klubbens utveckling. Ansök senast 4 mars.
Ungdomsledare – IFK Klagshamn
Är du en framtida ledare? Vill du hjälpa, leda och inspirera barn och ungdomar? Då vill de ha din hjälp! IFK Klagshamn växer så det knakar och därför behöver de fler goda förebilder att leda barn och ungdomar till ett aktivt liv. Skicka ett mejl till kansliet@ifkklagshamn.com för att veta mer.
Utvecklingsansvarig fotboll – Karlbergs BK
Ditt övergripande ansvar blir att överse lagverksamheten i åldrarna 8-12 år på både flick & pojk. Du kommer leda utvecklingen i samtliga av 25 träningsgrupper. Du ansvarar för 510 spelare och 110 ledare. Ditt huvudsakliga fokus blir att utveckla tränings- & matchmiljö för samtliga lag. Genom att skapa en positiv och stimulerande miljö för deras tränare och ledare ger de också de bästa förutsättningarna för sina spelare att trivas, utvecklas och prestera efter egen förmåga. De vill ge bästa möjliga förutsättning de kan för alla. Från knatte till senior. Ansök senast 8 mars.
Utvecklingskonsulent – nytt utbildningssystem – Gymnastikförbundet
De söker nu en utvecklingskonsult som under en tvåårsperiod i huvudsak fokuserar på Gymnastikförbundets arbete med att införa ett nytt utbildningssystem. Tjänsten är en visstidsanställning om två år på 100 procent med tillträde snarast. Ansök senast 24 februari.
Verksamhetsutvecklare Nord, Syd, Öst – Skolidrottsförbundet
Helt nya tjänster uppdelat på tre olika platser. Du kommer tillsammans med dina kollegor att ansvara för en region någonstans i landet där du stöttar, påverkar och utvecklar föreningarna att bli ännu bättre, genom att bland annat genomföra utbildningar, skapa lokala och regionala samarbeten samt utveckla och underlätta deras administrativa processer. Ansök senast 24 februari.
Volontär – U23 Europamästerskapen i friidrott 2019
Volontäruppdragen kommer vara många och spännande och du kan bland annat jobba med ackreditering, media, gästservice eller transport, mer information om de olika volontärtjänsterna finner du i länken. DE söker dig som är trevlig, serviceinriktad och pålitlig. Du får en upplevelse utöver det vanliga, speciella EM-kläder, mat när du arbetar, möjligheten att träffa vänner för livet, knyta nya kontakter, utöka ditt CV och mycket mer! Tillträde snarast möjligt, så sök på.

Har du tips på lediga sportjobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!

Internationella lediga sportjobb:

2019 Summer Internship – IMG
IMG’s 2019 Summer Internship Programme offers a range of 8-week paid placements across their business areas commencing on Monday 24 June 2019 – Friday 16 August 2019. The location of your internship may be based in Chiswick Business Park, Stockley Park or Wembley. A variety of placements are available to students living in the UK currently studying at degree level (or equivalent) or those who have graduated within the past year (2018). Application closes soon.
Content Marketing & Community Management – Klif Climbing Club
This is a 6-month internship based in Lisbon, Portugal. Starts ASAP (flexible). $500 / month. Travel to and from Lisbon included. This is a paid internship that could lead to a full time position. Your missions is to inspire over half a million climbers to explore their world every day. Application closes soon.
Graduate Sports Marketing Analyst – Two Circles
There’s no set profile for an Analyst, and they welcome applications from a wide range of backgrounds and experiences. Ticking every box on their criteria list is not a pre-requisite, but evidence of some will definitely help your application: Strong academics. Experience of, or a keen interest in, the business of sport. Passion for identifying trends and stories in data. Fluency in English. Fluency in another language – in particular, German, Dutch or French – is advantageous and more. Application closes February 23rd.
Influencer Marketing Management Executive for Winter Sports & Tennis – Amer Sports
As Influencer Marketing Executive you will act as the face of the sport, responsible for developing the influencer activation plan to accelerate sell-through, and implement brand strategies by coordinating a team of external brand ambassadors. The role’s primary focus is to build a vibrant ambassador community, which drives consumer-facing events such as community activities, demos, clinics, sports events and partnerships. Application closes soon.
Innovation Strategy Intern – UEFA
Some of the key responsibilities are to work on internal communications material to advertise the UEFA innovation hub, its projects and services to UEFA staff (intranet, distribution material, booklets, etc.). Providing administrative support for the start-up challenge, intrapreneurship and additional portfolio of services (à la carte). Application closes soon.
Intern Motorsport Marketing – Puma
Support the Motorsport marketing team in the preparation and development of the sell in programs. Support in executing the strategic approach for seasonal campaigns and initiatives and more. Application closes soon.
Intern Project Assistant – Streetfootballworld
You support them in all processes around the identification and acceptance of new organisations into the network. You research organisations working in the field of football for good. You are the first contact person for organisations which would like to become part of the network and more. Application closes soon.
Internship Brand Jordan – NIKE Basketball
You research local basketball and sneakers community identifying key stakeholders and urban trends. You support Jordan Brand Seasonal Campaign Planning. You help with the execution and follow-up of specific projects in the context of seasonal campaigns and more. Application closes soon.
Internship Marketing – brandwave
This role will be varied and fast-paced. Each day will be different and we expect you to learn quickly (thorough training will also be given). Key tasks would include: – PA to the directors; – Account Executive – working to support our team of Account Managers with tasks for their key campaigns to ensure the smooth running of their client projects. Including research, proof reading and checking of creative amends you will be expected to input with a creative mind and a “can do” attitude. Attend client meetings, take notes for Account/ Project Managers and update project management software with notes. Application closes soon.
Internship Sales & Marketing – Wilson
During your mandatory internship you will support and work closely with the Wilson Racquet and Team Sports business units: Marketing, sales and retail activities‏. Support long-term projects with a direct impact on the brand’s strategic decisions. Participate at trade shows, sales meetings and other events and more. Application close soon.
Internships (several) – Columbus Crew
Columbus Crew are offering several internships, everything form marketing to stadium operations. Applications closes soon.
Manager Sports Marketing, Training – adidas
Strategically leveraging all of their partnerships to build the adidas brand in an integrated manner within the Go-To-Market (GTM) process. Developing programs and events to enhance the adidas brand as the brand-of-choice by players and fans in China and more. Application closes soon.
Marketing & Event Manager – European Handball Federation
The job include tasks like: Planning and implementing of major international sports events including workshops and draws; Create a wide range of different marketing materials; Support team members with day-to-day marketing tasks; Coordinate marketing and sales activities; Provide briefings and concepts and work closely with both internal and external partners; Identify and oversee the work of external suppliers and much more. Application closes soon.
Marketing Internship Export EMEA – Amer Sports
You will support by preparation of monthly, quarterly and seasonal sales analysis. Preparation, organisation and supporting different sales and customer meetings. Supporting POP, catalogue and sample campaigns. Follow up on local marketing programs and plans and more. Application closes soon.
Nike Coach (Department Manager) – Copenhagen
As a Nike Store Coach, your mission will be to create an environment that will provide a premium consumer and employee experience and implementing/executing programmes to drive business results. Application closes soon.
Operations Coordinator – Klif Climbing Club
Make sure every single of their club members is happy and excited about what we do from the moment s/he starts the adventure. This role covers customer support and logistics responsibilities, in 13 countries across two continents. Application closes soon.
Personal assistant to the managing director – European Handball Federation
The job include tasks like: Administrative and organisational support to the MD; Maintaining and coordinating diary management; Reading, monitoring and responding to the emails of the MD; Filter general information, queries, phone calls and invitations and more. Application closes soon.
Running & Training Sales Intern – NIKE
As a Running & Training Sales Intern, you will contribute to support the South EMEA Sales team and your main responsibilities will be: Business Reports: Seasonal booking reports (monthly & end of season, as well as ad-hoc requests), seasonal sell out reports on key styles, seasonal assortment tracking and Run & Train strategic plan support. Running Footwear Allocation Planning: Seasonal allocation planning and seasonal allocation tracking & follow-ups to adjust final bookings to the plan and more. Application closes soon.
Sales consultants – adidas, FO Taastrup, Copenhagen
Be aware of store sales and KPI targets, as well as individual performance targets, take ownership over them and use all available store resources to meet or exceed them. Execute the Brand Customer Service standards to meet or exceed customers’ expectations and more. Application closes soon.
Sport Research Lab (NSRL) Research Intern – NIKE
As thier NIKE Sport Research Lab (NSRL) Research Intern, you will be responsible for executing research projects (both applied and basic research) aimed at delivering proven performance insights that will lead to technologically innovative footwear and apparel. You will work with athletes* and ensure that the have a premium experience in the NSRL. You will execute research protocols to implement research agenda for functional groups within the NSRL. You will be responsible for applying basic concepts, theories, and principles aimed at making athletes* measurably better with innovation footwear and apparel solutions. You will participate in the development of new tools, methods and procedures that will streamline data acquisition, analytics, and/or visualization. Application closes soon.
Sports Scout – Scout Recruitment
They are currently looking for live sports reporter (Scout). If you are sports enthusiastic, and willing to earn return by your efforts, this will be a fantastic opportunity for you. They will offer you a long-term, reliable part-time job. Application closes soon.
Summer 2019 Sport Management Staff – IMG Academy
Plan and execute logistics and operations of summer campers and staff. Schedule both short- and long-term junior and adult athletes. Contact and meet with potential clients and families and facilitate tours and more. Application closes soon.
Wintersports Marketing Coordinator – SCOTT
In this position you will join the international marketing team, the focus is on wintersports marketing. In this role you will coordinate and execute the Sports and Content marketing programs according to the global marketing strategy. Tasks: Coordination and execution of the sponsoring strategies for Athletes, Events, Movies and Partnerships. Application closes soon.

Har du tips på lediga sport management jobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s