Lediga Sportjobb i Sverige

Vill du få in en fot inom sportbranschen eller ta nästa steg i din sportkarriär? Följ då denna sida. Här uppdateras ständigt de senaste lediga idrottsjobben både i Sverige som internationellt. Trevlig sökning och lycka till att hitta ditt drömyrke!

Är du ut efter en internationell karriär, kolla in vår sida för lediga internationella sportjobb här!

Sportidealisten vet att idrottsjobb inom sportvärlden finns, men lediga sportjobb är fortfarande nytt och dolt inom den svenska sportbranschen. Sportbusinesses (alltså sportaffärer) och Sport Management jobb (kan sägas vara en form av handhavande inom sport) är områden där jobben finns för dig som gillar vad sport bidrar med och för dig som är en game changer. Det är dags att fler svenskar kan hitta vägen vidare och Sportidealisten kan se att sportjobbens behov och trender växer och ser olika ut enligt följande:

Att klubbdirektören, sportchefen, sponsorspecialisten i den storsatsande elitföreningen behöver Sport Management-kompetenser är nog de flesta överens om. Men även inom breddidrotten är behovet av denna kunskap stor. Utvecklingen på hälsoområdet med SPA-kultur, gym/styrketräningstrender, nya lågintensiva träningsformer för särskilda målgrupper, är områden som nuvarande eller blivande Sport Managers kan bli aktiva inom. För att driva en egen verksamhet inom träning eller friskvård, eller för att driva en kommunägd eller privatägd idrottsanläggning, då är kunskap om Sport Management också en avgörande faktor. Sport Management jobb finns i olika former, det gäller bara att hitta dem.


Har du tips på lediga idrottsjobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!


Lediga sportjobb (praktik och deltid) i Sverige:

Data Journalist (For Sports Events) – Sportsdata AG, Sweden
Attend sports venues for gathering statistics. Applicants do not need to be experts, but have to know the rules and the teams. Understand and demonstrate experience with modern communication devices (you will get frequent emails, SMS). Read more about the job here. Application closes soon.
Eventkoordinator – ISP, Göteborg
En del av ISP:s erbjudande avser exponering och synlighet på stora evenemang vilket inkluderar skyltar och LED. Som eventkoordinator på ISP Sport Marketing kommer du arbeta med planering, genomförande och samordning av stora idrottsevenemang i Sverige. Du kommer att projektleda exponering och skyltning av olika partners varumärken på kända idrottsarenor och arbeta nära några av deras mest folkkära idrottsföreningar och förbund. Läs mer om rollen här. Ansök så snart som möjligt.
Föreläsare till Senior Sport School i ämnet Senior Power – Skåneidrotten
Som föreläsare inom Senior Sport School föreläser man på uppdrag, där uppdraget består av en kombinerad teoretisk/praktisk föreläsning per skola. Läs mer om rollen här. Ansök senast 18 augusti.
Kommunikationspraktikant – Ridesum
Som praktikant hos Ridesum kommer du bland annat att arbeta med sociala medier, influencers, webb och nyhetsbrev. Du producerar texter, bilder och rörligt. Du kommer också jobba med annonsering, event, redigera och klippa film, träffa ryttare/tränare och göra casefilmer osv. Tillträde snarast möjligt, så sök på.
Lärare i specialidrott Orientering – Celsiusskolan Uppsala, Upplands idrottsförbund, Uppsala
Du förväntas leda verksamheten mot uppsatta mål för Nationell Idrottsutbildning (NIU) och då aktivt samarbeta bl a med SOFT, Upplands idrottsförbund, skolans övriga lärare och elevernas vårdnadshavare. Du är också skolmentor för dina NIU-elever. Du behöver ha en elitbakgrund inom orientering, det är meriterande om du har lärarlegitimation i specialidrott samt relevant tränarutbildning för minst NIU-nivå och goda meriter som tränare. Läs mer om rollen här. Ansök senast 15 augusti.
Materialförvaltare – DIF Hockey Dam
DIF söker nu efter en materialförvaltare som ska jobba med deras damlag. Du får en möjlighet att jobba i ett av Sveriges starkaste varumärken. Sysslor som ingår – slipa skridskor, materialvård, tvätt av kläder och körkort är ett måste. Arbetstider är oregelbundna men kvällar och helger ingår. Läs mer om rollen här. Skicka in din ansökan snarast.
Praktik Sport Management jobb – Malbas
Du kommer att fylla en viktig funktion, ges möjlighet att vara kreativ och bidra till att skapa en meningsfull fritid för Malmös barn och unga. Just kan de erbjuda följande arbetsuppgifter: Kommunikation; CSR; Varumärke och events; Sponsring; Försäljning; Utveckling av årligt återkommande evenemang; Volontärer. Välkommen att höra av dig till klubbchefen om du är intresserad av att förlägga din praktik till Malbas! Har du egna idéer på projekt eller arbetsuppgifter är du varmt välkommen att höra av dig till klubbchefen, Katarina Olsson: 0709-34 22 03, katarina@malbas.com.
Projektforskare till forskningsprojekt (50%) – Gymnastik- och idrottshögskolan, Stockholm
I arbetsuppgifterna ingår att bedriva forskning kring effekterna av fysisk aktivitet på hjärnhälsa bland barn och ungdomar. Du kommer att arbeta med design och genomförande av vetenskapliga studier, men även handleda projektassistenter som ska genomföra operativa delar av datainsamling och dataadministration. Läs mer om rollen här. Ansök senast 11 augusti.
Projektledare logistik – Gothia Cup
Projektledare logistik har till uppgift att ha ett övergripande ansvar över det som ska transporteras. Det rör sig om allt från material och mat till deltagare/funktionärer. Till din organisation har du ett antal chaufförer och budfirmor. Det är alltså en hel del personer att koordinera, inspirera och motivera. Skicka CV eller en kort beskrivning till rekryteringsansvarige Jonas Berglund. Urval och intervjuer sker löpande, ansök redan i dag!
Universitetsadjunkt i idrottsvetenskap, 25% – Malmö Universitet, Malmö
Som universitetsadjunkt i idrottsvetenskap ingår undervisning samt arbete med utbildningsplanering, examination på grundnivå samt att bedriva pedagogiskt utvecklingsarbete. Specifika arbetsuppgifter för den här anställningen är att arbeta med att planera, genomföra och bedöma studenternas fystester inom den nystartade polisutbildningen. Läs mer om rollen här. Ansök senast 29 juni.
Volontär – U23 Europamästerskapen i friidrott 2019
Volontäruppdragen kommer vara många och spännande och du kan bland annat jobba med ackreditering, media, gästservice eller transport, mer information om de olika volontärtjänsterna finner du i länken. DE söker dig som är trevlig, serviceinriktad och pålitlig. Du får en upplevelse utöver det vanliga, speciella EM-kläder, mat när du arbetar, möjligheten att träffa vänner för livet, knyta nya kontakter, utöka ditt CV och mycket mer! Tillträde snarast möjligt, så sök på.

Har du tips på lediga sportjobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!


Lediga sportjobb i Sverige:

Customer Success Manager – SolidSport
Som Customer Success Manager hos dem kommer du ha en avgörande roll i att, tillsammans med dina kollegor, ta deras CS-arbete till nästa nivå och bidra till bolagets framgång genom att skapa den bästa kundupplevelsen. Du kommer initialt att arbeta ganska brett för att lära dig deras verksamhet och därefter specialisera dig på 2-3 sporter som blir ditt expertisområde. Läs mer om rollen här. Ansök så fort som möjligt.
Ekonomiassistent – Svensk Elitfotboll, Solna
I rollen ingår även att ha hand om kontoret med allt ifrån enklare inköp, möta gäster och hjälpa till vid möten. En viktig del av tjänsten är att vara spindeln i nätet avseende möten. Detta innebär alltifrån att boka konferensutrymme, resor, påminna om anmälningar, göra utskick till mötesdeltagare, sköta anmälningar och annan administration runt konferenserna. Läs mer om rollen här. Ansök så snart som möjligt, då det är ett föräldravikariat fram till december 2019.
Försäljnings- och marknadsansvarig – Tingsryds Hockey AB, Tingsryd
Som försäljningsansvarig i Tingsryds Hockey kommer du att ansvara för att bygga upp och hantera all försäljning av TAIF´s produkter mot företagare, kommun men också privatpersoner primärt på den Svenska marknaden. Läs mer om rollen här. Ansök så snart som möjligt.
Generalsekreterare – Elitfotboll Dam, Solna
Som generalsekreterare kommer du att representera EFD i olika sammanhang både nationellt och internationellt, och du kommer många gånger att vara föreningens språkrör i media. Du är engagerad i samhällsfrågor och skicklig på att driva opinion, och du förstår att damfotboll inte bara handlar om sportsliga frågor utan även om organisationsutveckling, positionering, jämställdhet och om allas chanser att förverkliga sina drömmar och kunna gå hela vägen. Läs mer om rollen här. Ansök senast 17 juni.
Idrotts- och Fritidschef – Lunds kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, Lund
Som idrotts- och fritidschef leder du genom andra chefer men har också det direkta arbetsledaransvaret för ca 10 medarbetare med stabsfunktioner. Du skapar förutsättningar genom att delegera och kommunicera tydliga mål för verksamheten. Läs mer om rollen här. Ansök senast 11 augusti.
Kanslichef – Svenska Skyttesportförbundet
Är du en engagerad ledare som vill arbeta i en dynamisk organisation? Har du tidigare ledarmeriter och är duktig på att både se och ta vara på varje individs kompetens? SvSF är inne i en spännande utvecklingsprocess med många nya utmaningar och söker därför en chef som får möjlighet att självständigt leda förbundskansliet. Läs mer om rollen här. Ansök senast 1 juli.
Klubbchef – Kristianstads sim- och livräddningssällskap
Du kommer att ha det totala ansvaret för verksamheten och aktivt verka för kontinuerlig utveckling och förbättring. Du ansvarar för att operativa arbetet inom föreningen sköts på ett effektivt sätt och att de ekonomiska resultaten inom föreningen är fortsatt goda och stabila samt kommer även ha fullt personalansvar. Det är därför av yttersta vikt att du tidigare har lett personal genom omställningar samt har erfarenhet från budget och resultatuppföljningsarbete. Läs mer om rollen här. Ansök senast 14 augusti.
Kodare/programmerare – Gothia Cup
Nu söker de en en ny kollega till Gothia Cup med kontor i Göteborg. De söker dig som har ett intresse för kodning (gärna PHP, JavaScript) på en grundläggande nivå. Handlar om spelprogram, (cupmanager) FileMaker, hemsidor etc. Du bör även ha ett stort fotbollsintresse som gillar struktur, scheman, planering och duktig på Excel. Vid ansökan berättar de mer om uppdraget och lär känna dig bättre. Ansöker gör du genom att skicka CV och ett personligt brev till jonas.berglund@gothiacup.seDe genomför intervjuer löpande så ansök så snart som möjligt.
Kommersiell Chef – Svenska Basketbollförbundet, Stockholm
Som Kommersiell chef är du en del av Marknadsutskottet och ingår i deras ledningsgrupp. Du rapporterar direkt till Generalsekreteraren samt arbetar på en strategisk nivå med direkt kontakt även mot förbundets styrelse. Kontoret är placerat på Idrottens Hus vid Skanstull i Stockholm. I tjänsten ingår både resor och arbete utanför normal kontorstid. Läs mer om jobbet här. Urval sker löpande.
Kommersiell direktör – KSSS
Rollen som kommersiell direktör innebär att du har ett övergripande ansvar för produktutveckling, paketering och framförallt försäljning av KSSS kommersiella rättigheter. En del marknadsföring, varumärkesarbete samt kommunikation ingår också. Som Kommersiell direktör rapporterar direkt till Klubbdirektören. Placeringsort är Saltsjöbaden och i tjänsten ingår både resor och arbete utanför normal kontorstid. Läs mer om rollen här. Ansök så snart som möjligt.
Kundsupport – Bauer Hockey, Göteborg
I rollen som kundsupportmedarbetare arbetar du med att besvara frågor gällande produkter och beställningar, hantera reklamationer, order och leveranser, rådgivning, ha kontakt med många aktörer så som återförsäljare och ibland även privatkunder. Kommunikationen sker både via mail och telefon på svenska samt engelska då Bauer arbetar mot en global marknad. Läs mer om rollen här. Ansök så snart som möjligt, då det är tillträde 1 juli.
Marknadsanalytiker – SHL
Nu söker SHL en Marknadsanalytiker som ska arbeta med analyser, omvärldsbevakning och andra varierande utmanande uppgifter i aktuella projekt. Du kommer genom detta arbete bidra till insikter om deras besökare, klubbar, partners, potentiella partners samt omvärld så att de kan öka sina partnerintäkter, utveckla arenaupplevelsen, öka den totala arenabeläggningen samt utveckla partneraktiveringar. Tryck här för ansökan och arbetsbeskrivning Marknadsanalytiker. De genomför intervjuer löpande så ansök så snart som möjligt.
Marknadsansvarig – FC Helsingborg
Som marknadsansvarig för FC Helsingborg kommer du ansvara för den första kundkontakten hela vägen till att avtal skrivs. Du kommer arbeta uppsökande vilket innebär att du kommer kontakta potentiella sponsorer både via mail och via telefon. Du kommer boka in möten och sälja in FC Helsingborgs koncept till både större och mindre företag och organisationer. Ansök snarast då tillsättning sker så fort som möjligt.
Projektledare – Innebandyförbundet, Uppsala
I rollen är du navet i VM-organisationen och samordnar arbetet mellan de involverade parterna. Du är den självklara ambassadören för mästerskapen och Svensk Innebandy och är drivande i att målen för desamma uppnås. Läs mer om rollen här. Ansök senast 17 juni.
Sales consultants – adidas, Stockholm, Hammarby, MOS
Be aware of store sales and KPI targets, as well as individual performance targets, take ownership over them and use all available store resources to meet or exceed them. Execute the Brand Customer Service standards to meet or exceed customers’ expectations and more. Application closes soon.
Senior IT Support Nordic – PUMA, Helsingborg
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat installation, drift, underhåll, användarstöd, felavhjälpning och vidareutveckling av IT-miljön som består av nätverk, servrar, användardatorer, skrivare med mera. Läs mer om rollen här. Ansök snarast möjligt.
Sportchef – Sälens IF, Sälen
Huvudfokus ligger på det sportsliga men du ansvarar också för ekonomi- och budgetfrågor, medlemsregister, funktionärsverktyget, tillstånd, ansökningar, avtal- och markägarfrågor samt arbetet med våra samarbetspartners. Läs mer om rollen här. Ansök senast 30 juni.
Strategic CTO/Tech Lead – Ridesum
Your mission will be to work together with the founders to take their MVP to the next level by architecting future deliverables and take responsibility for the development of those milestones. You will be the bridge between technology and business. The goal is to deliver extraordinary value to the market and accelerate growth by developing a sustainable and scalable product that users love. You could either have a background as full stack-developer or/and product owner (with developer skills) with at least 5 years of experience. But if you are their future superstar but with less experience, don’t hesitate and prove it! Application closes soon.
Säkerhetssamordnare till Idrott & förening – Göteborgs Stad , Idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborg
Som säkerhetssamordnare ingår du i staben för avdelning Utveckling & administration tillsammans med två enhetschefer, miljöstrateg och IT-funktionen. På avdelningen ingår enheterna Utveckling & omvärldsbevakning och Ekonomi vars ansvarsområden bland annat innefattar planärendeprocessen, långsiktig planering av investeringsbehov samt idrottsområden, beställning och kvalitétsutveckling mot förvaltningens utförarorganisation inklusive uppföljning och analys. Läs mer om rollen här. Ansök senast 26 juni.
Säljare – Race.se, Göteborg/Stockholm
Var med och sälj in Race.se lösning till lopparrangörer och led bolagets lansering globalt till inom utvalda områden. Var även med och utveckla Race.se till nya steg. Läs mer om rollen här. Ansök så snart som möjligt, då urval sker omgående. 
Säljare – Sportstravel, Högsbo
Nu söker de en Sportresesäljare till sitt kontor i Högsbo. Hos Sportstravel kommer du arbeta med försäljning med telefonen som främsta verktyg. Kunderna är idrottsföreningar i Sverige. Du kommer sälja träningsläger och cupresor. Önskat tillträdesdatum: 2019-09-02. Läs mer om rollen här. Ansök snarast möjligt.
Utbildningsansvarig – Svenska Golfförbundet, Stockholm
Genom kontakt med både små och stora golfklubbar och golfare runt om i Sverige samlar du information om utbildningsbehov och skapar därefter pedagogiskt utbildningsmaterial. Du projektleder flera olika utbildningsinsatser där du skapar tutorials och e-learning material (genom film, bild, illustrationer och content). Läs mer om rollen här. Ansök senast 11 juli.
VD Assistent – Wesport
Som VD assistent hos Wesport så kommer du att arbeta mycket nära bolagets VD Nina Wennerström. Rollen är bred och dina arbetsuppgifter för dagen kan se olika ut beroende på vad som händer i bolaget och vad som är prioriterat just för stunden. Framförallt så stöttar du företagets VD med förekommande arbetsuppgifter. Läs mer om rollen här. Ansök snarast möjligt.
VP Sport Operation – NENT Sport
NENT is looking for a VP to their Swedish Sport Operations. The position will be based in Stockholm. Some travel within the Nordics will be required. Sports is one of the primary building blocks of NENT’s content offering and the VP of Sport Operation at NENT Sport Sweden needs to build processes and structures to drive a better cost efficiency, cost savings and operational excellence in the organization. The position covers operational responsibility for finance, organization and production within the sports operation, including production of NENT’s sports programs and technical playout of their sports channels. Read more about the job here. Application closes soon, apply today.

Har du tips på lediga sport management jobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!


1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s