Lediga Sportjobb i Sverige

Vill du få in en fot inom sportbranschen eller ta nästa steg i din sportkarriär? Följ då denna sida. Här uppdateras ständigt de senaste lediga idrottsjobben både i Sverige som internationellt. Trevlig sökning och lycka till att hitta ditt drömyrke!

Är du ut efter en internationell karriär, kolla in vår sida för lediga internationella sportjobb här!

Sportidealisten vet att idrottsjobb inom sportvärlden finns, men lediga sportjobb är fortfarande nytt och dolt inom den svenska sportbranschen. Sportbusinesses (alltså sportaffärer) och Sport Management jobb (kan sägas vara en form av handhavande inom sport) är områden där jobben finns för dig som gillar vad sport bidrar med och för dig som är en game changer. Det är dags att fler svenskar kan hitta vägen vidare och Sportidealisten kan se att sportjobbens behov och trender växer och ser olika ut enligt följande:

Att klubbdirektören, sportchefen, sponsorspecialisten i den storsatsande elitföreningen behöver Sport Management-kompetenser är nog de flesta överens om. Men även inom breddidrotten är behovet av denna kunskap stor. Utvecklingen på hälsoområdet med SPA-kultur, gym/styrketräningstrender, nya lågintensiva träningsformer för särskilda målgrupper, är områden som nuvarande eller blivande Sport Managers kan bli aktiva inom. För att driva en egen verksamhet inom träning eller friskvård, eller för att driva en kommunägd eller privatägd idrottsanläggning, då är kunskap om Sport Management också en avgörande faktor. Sport Management jobb finns i olika former, det gäller bara att hitta dem.


Har du tips på lediga idrottsjobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!


Lediga sportjobb (praktik och deltid) i Sverige:

Arenapersonal – Sirius Fotboll
PerformIQ söker för Sirius räkning arenapersonal med intresse att hjälpa Sirius att arrangera 15 hemmamatcher på sin helt nya arena, Nya Studenternas. Rollen som ”arenavärd” innebär att du hjälper Sirius med olika arbetsuppgifter i samband med deras hemmamatcher under året. Sirius strävar efter att göra upplevelsen så bra som möjligt för åskådarna som besöker arenan, där din insats kan göra en stor skillnad! Som funktionär kan du testa på flera olika roller. Ansök och hjälp till redan i dag.
Barn- och ungdomstränare – MAI
MAI söker just nu barn- och ungdomstränare i friidrott. De söker dig med ett brinnande intresse för barn och idrott. De vill att du som söker har idrottsbakgrund men kräver inte att du tränat friidrott. Utbildning i friidrott och ledarskap får du hos dem. Låter detta intressant? Kontakta då Emelie på Emelie@mai.se så pratar vi mer!
Junior Sports Copywriter – Boozt
Join Boozt Product Management team as a Junior Sports Copywriter (part-time), where you’ll work in a high-volume environment and be responsible for working with their sports copywriter to ensure that all products that get published on their platform display correct information. Input sport product description data to ensure the accurate display of product information. Maintain and categorise all sport products live on-site and more. Application closes soon, apply now!
Fritidsledare – Hanvikens Sportklubb
Som fritidsledare ansvarar du tillsammans med de andra fritidsledarna för en grupp på ca 20 barn i åldrarna 9-12 år. Du tillsammans med de andra fritidsledarna planerar dagarna för barnen och ser till att det alltid finns roliga aktiviteter att göra. Ansök senast 5 maj.
Innebandyreporter (flexibel plats) – Ibnytt.se
Är du sport- eller innebandyintresserad som gillar att skriva eller att göra videointervjuer? Då kan denna tjänst vara något för dig. Ibnytt.se söker dig som har intresse och vet hur man fångar läsarens intresse antingen via skrift eller video. Är du intresserad av att veta mer och vill söka, mejla då Jonathan. Ansök redan i dag!
Kanslist Brinken IF
Ishockeyföreningen Brinken IF söker en kansliet på cirka 50% till deras kansli på Östermalms IP i Stockholm. I tjänsten ingår bland annat medlemshantering i SvenskaLag och medlemskontakt, som föreningens ansikte utåt. Lägga istidsschema och boka istider, registrera spelare i förbundets system för serieadministration samt sköta kontakt med förbundet och Stockholmsstad är också uppgifter som i ingår i tjänsten. Frågor och ansökan skickas till Isabelle Lejbowicz Spindler, lejbo_@hotmail.com eller ring 0739389408. Tillträde snarast möjligt, så sök på.
Kommunikationspraktikant – Ridesum
Som praktikant hos Ridesum kommer du bland annat att arbeta med sociala medier, influencers, webb och nyhetsbrev. Du producerar texter, bilder och rörligt. Du kommer också jobba med annonsering, event, redigera och klippa film, träffa ryttare/tränare och göra casefilmer osv. Tillträde snarast möjligt, så sök på.
Personal & praktikanter – Prespa Birlik
Vill du utvecklas i en professionell miljö och idrottsförening som är öppen för alla så har du kommit helt rätt! Tillsammans med deras idrottsförening kan du utvecklas och ta dina nästa steg i din karriär! De söker nu personal och praktikanter som vill jobba med dem och utveckla sig själv samt skaffa sig erfarenhet inom fotbolls- och föreningslivet. Ansök till både: Matcharrangemang, Ungdomsverksamhet och Projekt & övrigt. Tillträde snarast möjligt, så sök på.
Player Development Manager – Spelarföreningen
Som Player Development Manager kommer du ansvara för tre huvudområden:
Information/inspiration kring personlig och professionell utveckling, utbildning samt betydelsen av det egna varumärket. Skapande av ett nätverk av kontakter för att kunna tillgodose spelarnas individuella behov. Användande av deras CV- och karriärverktyg för kartläggning och uppföljning av spelarnas behov. Ansök senast 30 april.
Praktik Sport Management jobb – Malbas
Du kommer att fylla en viktig funktion, ges möjlighet att vara kreativ och bidra till att skapa en meningsfull fritid för Malmös barn och unga. Just kan de erbjuda följande arbetsuppgifter: Kommunikation; CSR; Varumärke och events; Sponsring; Försäljning; Utveckling av årligt återkommande evenemang; Volontärer. Välkommen att höra av dig till klubbchefen om du är intresserad av att förlägga din praktik till Malbas! Har du egna idéer på projekt eller arbetsuppgifter är du varmt välkommen att höra av dig till klubbchefen, Katarina Olsson: 0709-34 22 03, katarina@malbas.com.
Projektassistent-biomekanisk analys av startteknik inom sprintlöpning (50%) – GIH
I anställningen ingår att med en hög grad av självständighet genomföra dataanalys och redovisning. Modellering av helkroppskinematik och kinetik gällande data från sprintstart i löpning. Statistisk analys av data. Rapportering av resultat. Ansök senast 28 april.
Projektledare logistik – Gothia Cup
Projektledare logistik har till uppgift att ha ett övergripande ansvar över det som ska transporteras. Det rör sig om allt från material och mat till deltagare/funktionärer. Till din organisation har du ett antal chaufförer och budfirmor. Det är alltså en hel del personer att koordinera, inspirera och motivera. Skicka CV eller en kort beskrivning till rekryteringsansvarige Jonas Berglund. Urval och intervjuer sker löpande, ansök redan i dag!
Sommarvikarie på tävlingsavdelningen – Svenska Fotbollförbundet
Har du någon gång funderat på vad det är som möjliggör att 1600 fotbollsmatcher spelas i Sverige – varje dag? Det är bl.a. tack vare arbetet som sker dagligen i SvFF:s övergångs- och tävlingsgrupp. Anledningarna till att just du söker kan vara skilda men SvFF vet vad de vill. De vill ha en engagerad, fotbollsintresserad person med ordning och reda men även med en nyfikenhet att sätta sig in i hur svensk fotboll funkar från insidan. SvFF hoppas att du vill vara med i deras lag! Ansök senast 25 april.
Ungdomsledare – IFK Klagshamn
Är du en framtida ledare? Vill du hjälpa, leda och inspirera barn och ungdomar? Då vill de ha din hjälp! IFK Klagshamn växer så det knakar och därför behöver de fler goda förebilder att leda barn och ungdomar till ett aktivt liv. Skicka ett mejl till kansliet@ifkklagshamn.com för att veta mer.
Volontärer – SM-veckan sommar
Vill du vara en del av sommarens stora idrottshändelse och vara med vid avgörandets ögonblick? Malmö stad söker nu engagerade, positiva och serviceinriktade volontärer till SM-veckan sommar. Registrera dig och anmäl ditt intresse i deras helt nya digitala volontärsverktyg, Mobilise. Anmäl dig här. Tillträde sker löpande, ansök redan i dag!
Volontär – U23 Europamästerskapen i friidrott 2019
Volontäruppdragen kommer vara många och spännande och du kan bland annat jobba med ackreditering, media, gästservice eller transport, mer information om de olika volontärtjänsterna finner du i länken. DE söker dig som är trevlig, serviceinriktad och pålitlig. Du får en upplevelse utöver det vanliga, speciella EM-kläder, mat när du arbetar, möjligheten att träffa vänner för livet, knyta nya kontakter, utöka ditt CV och mycket mer! Tillträde snarast möjligt, så sök på.
Web developer / Programmer Intern – EliteSpons
The main task is to be able to develop a platform in order to include functions such as, login, chatting, searching, connect to social media, search words, create your own profile etc. Apply as soon as you can via the link in the title.

Har du tips på lediga sportjobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!


Lediga sportjobb i Sverige:

Administratör – Svenska klätterförbundet
De söker en administratör med inriktning på ekonomi, kommunikation, utbildning och tävling. Kansliet består i dagsläget av fyra områdesansvariga och en generalsekreterare. Läs mer om tjänsten genom att klicka på titeln. Ansök senast 5 maj.
Distriktsidrottschef Västmanland – Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna
Ditt ansvar är att företräda en traditionsrik, dynamisk och folkrörelsebaserad organisation in i framtiden genom att bygga nätverk och bedriva idrottspolitiskt arbete gentemot politiker och tjänstemän. I ansvaret ligger också tät kontakt med media där du i samspel med kommunikatören skriver debattartiklar och är ansiktet utåt när det gäller reportage och inslag. Ditt ansvar ligger i att leda, styra och utveckla distriktets verksamhet och dess medarbetare mot uppsatta mål, allt i linje med överenskommen verksamhetsplan och verksamhetsinriktning. Ansök senast 28 april.
Doktorand inom idrottsvetenskap – GIH
Doktorandprojektet innefattar idrottsvetenskaplig praktiknära forskning med humanbiologisk inriktning inom området prestation och träning. Syftet med projektet är att studera hur uthållighetsträning som genomförs i kombination med styrketräning påverkar olika styrkeparametrar samt anaerob och aerob förmåga hos vältränade individer med mångårig träningsbakgrund inom lagidrott. Exempelvis ingår studier av ordningsföljden, d v s styrketräning före eller efter konditionsträning, samt intensitet och arbetsformer inom konditionsträning. Ansök senast 3 maj.
Finance Director – CCM Hockey Europe
CCM Hockey – världens största tillverkare av hockeyutrustning söker en resultat- och affärsdriven Finance Director till sitt kontor i Solna. Här söker de dig som trivs i en omväxlande och händelserik miljö och drivs av att ständigt skapa förbättringar. Förutom att vara en riktigt vass strateg är du även en professionell, tydlig och prestigelös ledare för ditt team om fem personer. Ansök senast 15 maj.
Hockeykonsulent – Svenska Ishockeyförbundet
De söker nu en hockeykonsulent till Utvecklingsområde Västergötland. Aktivt arbete efter hockeykonsulenternas målbild som handlar om att rekrytera, behålla och utveckla samt stå för värdegrunden där nyckelorden är lojalitet, kommunikation och eget ansvar. Du kommer genomföra föreningsbesök utifrån beslutade teman. Informera och vägleda avseende ansökningar till idrottslyftsprojekt. Vara bollplank och ge support till föreningarna i utvecklingsrelaterade frågor. Ansök genom att maila in ditt CV och personligt brev där du motiverar vilken kompetens och erfarenhet som gör att du är kvalificerad för tjänsten till jobb@swehockey.se. De hanterar ansökningar löpande, ansök senast 21 april.
HR Director – Forza Football
The role will include the opportunity to develop and implement HR strategies and initiatives. You will be able to align these processes with the overall business strategy. In addition, you will aid management and employee relations through salary, benefits, demands, grievances and other issues respective to the role of Human Resources. Application closes soon, apply today!
Key Account Executive – Nike
The role is a key account/strategic account role in the Nike sales organization. You will lead and implement the sales & category strategy for one of their most strategic retail partners to maximize profitability for the company and the account. Nike work in a matrix organization and expect a lot of personal leadership as well as high collaboration skills. With their retail partners we set out to change the market place to even better serve the consumers of the future; this requires functional skill, deep business understanding and passionate determination. Working in Nike Sales is exciting, rewarding and definitely not just another job. Application closes soon.
Key Account Manager – Everysport Media Group
Som Key Account Manager (KAM) på Everysport Media Group (ESMG) är du ansvarig för att både utveckla och maximera försäljningen av ESMGs olika tjänster till kunder. Arbetet består av en kontinuerlig kontakt med deras kunder i syfte att utveckla deras affärer med ett flertal av sina befintliga annonsörer, men även prospektera och söka upp nya. Det dagliga arbetet består av mail, kundbesök och även telefon. Kontakta och ansök via mejl till Henrik WallinAnsök direkt, då de vill starta med rollen omgående.
Key Account Manager – More Space
Som Key Account Manager hos More Space kommer du att hjälpa företag, organisationer och rättighetsinnehavare att öka sina intäkter via lönsamma partnerskap inom sport, media och event. Du börjar veckan med att dyka djupt ner i prospektering och race med telefonen för att boka upp kundbesök med syfte att föra samman rätt företag med rätt miljö. Ansök senast 25 april.
Kodare/programmerare – Gothia Cup
Nu söker de en en ny kollega till Gothia Cup med kontor i Göteborg. De söker dig som har ett intresse för kodning (gärna PHP, JavaScript) på en grundläggande nivå. Handlar om spelprogram, (cupmanager) FileMaker, hemsidor etc. Du bör även ha ett stort fotbollsintresse som gillar struktur, scheman, planering och duktig på Excel. Vid ansökan berättar de mer om uppdraget och lär känna dig bättre. Ansöker gör du genom att skicka CV och ett personligt brev till jonas.berglund@gothiacup.seDe genomför intervjuer löpande så ansök så snart som möjligt.
Marknadsanalytiker – SHL
Nu söker SHL en Marknadsanalytiker som ska arbeta med analyser, omvärldsbevakning och andra varierande utmanande uppgifter i aktuella projekt. Du kommer genom detta arbete bidra till insikter om deras besökare, klubbar, partners, potentiella partners samt omvärld så att de kan öka sina partnerintäkter, utveckla arenaupplevelsen, öka den totala arenabeläggningen samt utveckla partneraktiveringar. Tryck här för ansökan och arbetsbeskrivning Marknadsanalytiker. De genomför intervjuer löpande så ansök så snart som möjligt.
Marknadsansvarig – FC Helsingborg
Som marknadsansvarig för FC Helsingborg kommer du ansvara för den första kundkontakten hela vägen till att avtal skrivs. Du kommer arbeta uppsökande vilket innebär att du kommer kontakta potentiella sponsorer både via mail och via telefon. Du kommer boka in möten och sälja in FC Helsingborgs koncept till både större och mindre företag och organisationer. Ansök snarast då tillsättning sker så fort som möjligt.
Projekt- och Produktionsledare CSR – AB Trav och Galopp (ATG)
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av projekt- och produktionsledning av olika omfattning med ATG:s många och disparata CSR-projekt med sammanhållen aktivering och kommunikation. Att vara CSR-sektionens kontaktperson för ATGs sociala sponsring och engagemang vilket bl a inkluderar ATG Drömfond och olika hästnära projekt, samt en del till. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Maria Guggenberger, Head of CSR, maria.guggenberger@atg.se. Intervjuer kommer att genomföras löpande. Ansökan senast 30 april.
Projektledare idrott och arbetsmarknad – Västernorrlands Idrottsförbund
Arbetsuppgifter är bland annat att i dialog med berörda aktörer samordna och planera genomförandet av de insatser som behövs för att möjliggöra projektmålen. Det innebär bland annat att stötta och coacha målgruppen, en nära och tät kontakt med Arbetsförmedlingen och idrottsföreningarna inom distriktet. Styra, leda och koordinera alla aktiviteter och funktioner inom projekten. Säkerställa att projekten når sina uppsatta mål avseende tid, kvalité och ekonomi med bland annat tidsramar, riskanalyser, kontrollplaner och ekonomiuppföljningar. Ansök snarast, då intervjuer sker löpande. Ansök senast 3 maj.
Projektledare Marknad – Lidingöloppet
De söker nu en projektledare som blir huvudansvarig för all sin digitala marknadsföring, i nuläget displayannonsering, sociala medier, nyhetsbrev men i framtiden även ytterligare kanaler. Du blir dessutom huvudansvarig för deras content, inte minst på sin webbplats där du säkerställer att denna är optimerad för att maximera deras försäljning. I rollen ingår att analysera trafik och leads samt att, utifrån detta göra justeringar som hjälper dem att öka försäljningen av startplatser ytterligare. Utöver ovan nämnda uppgifter kan andra projekt såsom eventaktiveringar, partnersamarbeten samt kampanjplaneringar tillkomma. Hör av dig med din ansökan och/eller frågor till Fredrik Montgomery, 0706-70 55 40. Tillträde snarast möjligt, så sök på.
Projektledare Nattidrott – Norrlands Idrottsförbund
Sök upp och etablera kontakt med unga på Porsön som idag inte är en del av idrotten. Utbilda idrottsledare till att hålla i fysiska aktiviteter för ungdomar. Håll i inspirerande fysisk aktivitet för ungdomar. Ansök senast 30 maj.
Projektledare Street Games Angered – Västra Götalands Idrottsförbund
Street Games syftar till att skapa trygga och sociala idrottsaktiviteter. Vi vill även öka föreningstätheten samt medverka till ett ökat engagemang i de kulturrika områden där verksamheten bedrivs. Som projektledare ingår du i ett team med övriga projektledare i Street games. Ansvarar för det lokala projektets planering, genomförande och uppföljning samt rapportering till ansvarig i distriktet. Leda en lokal styrgrupp bestående av ”Street games föreningar” inför, under och efter de olika eventen. Uppsöka och etablera kontakt med nya föreningar och mer. Ansök senast 1 maj.
Postdoctoral fellow in Sport Sciences – The Swedish School of Sport and Health Sciences
The primary task is to conduct high quality research that will generate publications in international journals. More specifically, the applicant will be involved and in some respects responsible for planning, preparing for, and executing research studies, included execution of biochemical analysis such as blood metabolites and hormones and muscle enzyme activities, metabolites and mitochondrial respiration, as well as analyzing data, writing scientific reports and presenting data at professional meetings and conferences. Application 23rd April.
Redovisningsekonom – Svenska Golfförbundet
Kvalificerat redovisningsarbete utgör de prioriterade och huvudsakliga arbetsuppgifterna, men ekonomiavdelningen ansvarar även för HR (lön, reseräkningar mm), allmän kontorsservice (tex registerhållning, inköp, hantera poolbilar, bidragsansökningar mm) och stöttar också kollegorna vid arrangemang som exempelvis Förbundsmötet. Ansök senast 23 april.
Sales consultants – adidas, Stockholm, Hammarby, MOS
Be aware of store sales and KPI targets, as well as individual performance targets, take ownership over them and use all available store resources to meet or exceed them. Execute the Brand Customer Service standards to meet or exceed customers’ expectations and more. Application closes soon.
Strategic CTO/Tech Lead – Ridesum
Your mission will be to work together with the founders to take their MVP to the next level by architecting future deliverables and take responsibility for the development of those milestones. You will be the bridge between technology and business. The goal is to deliver extraordinary value to the market and accelerate growth by developing a sustainable and scalable product that users love. You could either have a background as full stack-developer or/and product owner (with developer skills) with at least 5 years of experience. But if you are their future superstar but with less experience, don’t hesitate and prove it! Application closes soon.
Tävlingskonsulent – Svenska Gymnastikförbundet
De söker en tävlingskonsulent till Gymnastikförbundets nationella kansli för sitt arbete med stöd och service och administration kopplat till sin tävlingsverksamhet. Arbetsuppgifterna innefattar administrativa sysslor runt den löpande tävlingsverksamheten. Du kommer att arbeta i nära samverkan med tre andra tävlingskonsulenter på avdelningen Stöd och service. Ansök senast 26 april.
Utvecklingskonsulent/ projektledare (Västsvenska) – Svenska Simförbundet
Vill du vara med och utveckla Svensk Simidrott? Svenska Simförbundet söker på grund av föräldraledighet en vikarierande utvecklingskonsulent/projektledare stationerad i det Västsvenska distriktet. Ett stimulerande jobb för dig som gillar utveckling, utmaningar och simidrott. Ansök senast 30 april.
Utvecklingskonsulent (vikariat) – Svenska Simförbundet
De söker en vikarierande utvecklingskonsulent stationerad i Mellannorrlands distrikt. Som utvecklingskonsulent arbetar du med att starta, planera och marknadsföra utvecklingsverksamhet i och tillsammans med distrikt och simidrottsföreningar. Ett stimulerande jobb för dig som gillar utveckling, utmaningar och idrott. Ansök senast 30 april.
Verksamhetsutvecklare, avdelningen SF-stöd – Riksidrottsförbundet
Du kommer att vara så kallad idrottskontakt för 15 specialidrottsförbund. Det innebär att du stimulerar och stödjer specialidrottsförbundens utvecklingsarbete inom ramen för deras strategi och uttalade behov. Du stödjer specialidrottsförbunden i framtagning av deras strategiska arbeten. Vidare följer du upp och har avstämningar kopplat till dessa arbeten. Ditt uppdrag innebär också att du leder och/eller deltar i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas interna arbetsgrupper och projekt. Ansök senast 5 maj.
VP Sport Operation – NENT
Sports is one of the primary building blocks of NENT’s content offering and the VP of Sport Operation at NENT Sport Sweden needs to build processes and structures to drive a better cost efficiency, cost savings and operational excellence in the organization. The position covers operational responsibility for finance, organization and production within the sports operation, including production of NENT’s sports programs and technical playout of their sports channels. Application closes soon.

Har du tips på lediga sport management jobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!


1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s