Vad gör en sportagent?

Jag lyssnar på många intressanta och inspirerande podcasts för att lära mig nya saker varje dag och en av dessa är SB – Weekly där jag kan rekommendera ett av de senaste avsnitten där man får veta hur det är att vara en sportagent.

Själv hade jag en gång en dröm att bli en fotbollsagent och det har alltid legat mig nära min passion att vara till hjälp för andra och vara med och se till att andra växer. Därför var det nyttigt och intressant att lyssna hur det verkligen ser ut om du själv funderat eller inte riktigt förstått vad en sportagent gör.

Du hittar avsnittet om vad en sportagent gör genom att klicka här.

SB weekly

Vad en sportagent gör

För en kort svensk översättning från avsnittets beskrivning så få du lyssna till följande:
Intervjuad är, Nick Robinson, Managing Director av sports management och marknadsföring på agenturen ISC.

ISC bidrar till att skapa partnerskap för en mängd olika rättighetshavare och varumärkes kunder, men är kanske mest känd för att representera atleter och idrottare inom fotboll, rugby och flera olympiska och paralympiska sporter.

Nick utvecklades först på talangbyrån AMI Sport och Entertainment innan han gick med i Octagon 2009, där han var chef för fotboll och representerade bland annat fotbollsspelarna Daniel Sturridge och Saido Berahino.

I podcasten berättar Nick följande:
– Fallet för idrottsagenter – varför de behövs och agerar en viktig roll i branschen
– Varför många talangbyråer brister genom att inte vara mångfacetterade
– Hur det är att vara en agent under ett transferfönstret
– Varför kommersiella erbjudanden för idrottare vid själva höjdpunkten av sin sport är svåra att hitta
– Orsakerna varför Premier League klubbarna gör en kumulativ nettovinst i transferfönstret
– Stigande kostnader för fans – och varför idrottsintressenter måste kontrollera dem bättre.

Jag själv vet inom fotbollens värld att det är tuffa tider inom sommarens och vinters transferperioder, vilket kanske inte är så lockande att jobba 24/7 men å andra sidan så skulle det vara kul att hjälpa spelare att ta nästa steg. Men man förstår genom Nick att det krävs så mycket mer planering och förhandling än vad man kanske tror inför ett transferfönster. Kanske är detta något för dig eller så har du i alla fall som mig fått en klarare bild av livet som sportagent.

Vore kul att få veta vilket jobb du är nyfiken över men inte riktigt vet hur det är. Du får gärna mejla (jakob.wikenstal@gmail.com) eller kontakta mig på sociala medier (twitter, linkedin) dina podcasts-tips eller yrke du vill veta mer om.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.