Sportbranschens hetaste twittrare i Europa

Här kommer listan med Sportbranschens hetaste twittrare

För er som har twitter eller funderat på att skaffa det så är detta en guldgruva. Gillar du att veta det senaste inom sportbranschen oavsett om det gäller det senaste inom teknik, media eller sponsring så finns där något för alla. Det är ett medium som är korta meddelanden och en hel del nyheter. Med inspiration från en erfaren twittrare och sportnörd har @SportsGeek skapat en fantastisk lista som jag delar vidare med översättning på svenska nedan.

SportsGeek – en av Sportbranschens experter

För er som inte känner till @SportsGeek så är Sean Callanan en expert inom det digitala, därav startade han Sports Geek. Han hjälper folk genom sportens digitalisering och han driver även en podcast jag varmt kan rekommendera som du hittar här.

Sean skapade denna lista som en reaktion mot Forbes top 50 lista som bara innehöll folk i USA med alldeles för många märken istället för människor.

Sportbranschens hetaste twittrare fördelat på områden

Listan Sportbranschens hetaste twittrare innehåller personer inom följande områden:

  • Arbetar med professionella lag/arenor/varumärken – 18
  • Arbetar med en liga – 6
  • Leverantörer – 16
  • Media/Podcasters – 11
  • Europa – 13
  • Australien/NZ – 19
  • Nordamerika – 18

Sportbranschens hetaste twittrare i Europa

Här nedan kommer många intressanta personer från sportbranschen. Du hittar både deras twitternamn och biografi.

Richard Clarke – @MrRichardClarke

⚽️ Sports Digital/Social Media/Content Consultant, Speaker (#SEAT #SXSW2017) Journalist, Broadcaster, Blogger | #Arsenal #EPL #Rapids96 #MLS | Views ≠ employers

Richard är en unik talang med stark redaktionell bakgrund från hans tid i Arsenal och Colorado och alltid tänjs gränserna för hur hans berättelser kan berättas på sociala medier. Håll dig uppdaterad med honom via MrRichardClarke.com.

Taylor Bloom – @taylorhbloom

@SportTechie CEO

Taylor är hjärnan bakom Sport Techie, bra att se platsen utvecklas och växa under åren. Om du läser Sport Techie bör du ta kontakt med Taylor.

Bas Schnater – @BasSchnater

#FanEngagement @AZAlkmaar | MSc./BBA | Current @SBI_Barcelona student, future @Cruyff_Inst_INT

Bas delar alltid med sig av vad han finner i sitt sökande efter den heliga graal Fan Engagement. Nu när han arbetar i sporten så förväntar Sean inte att Bas tweetar mindre.

Jesper Nyholm – @nyholmdk

Digital Health Entrepreneur | Founder & CEO at 7peaks.dk | Guided 250k to peak 7 days a week | Mens Physique silver medalist 2016 | Love my wife & bonus kids

Jesper är i framkant på hur icke-statliga organisationer kan utnyttja det digitala.

Pearse Connolly – @Pearse

Director Business Development, Norwegian Football Association

Pearse gör stora saker i norsk fotboll där fans står i centrum för allt de gör.

Oscar Ugaz – @oscarugaz

Digital Business Manager (@realmadrid@SABMiller Toyota @Promperu) #digisport #sportsbiz #countrybranding

Oscar är känd på grund av sin erfarenhet i Real Madrid och har kompletterat detta sedan han lämnat för att hjälpa företag att förstå hur de kan utnyttja det digitala.

Tom Rubashow – @tomrubashow

International sports comms @Pitchlondon, shouty left-back, #Timberwolves, talking football, @NBAUK and cricket. Big podcast guy.

Tom har fingret på pulsen av digital och PR i London, om du behöver få tag på någon så kommer Tom kunna hjälpa till.

Luca Massaro – @iamluca

All things digital marketing in sport. CEO at Digital Agency @WePlayCo and Founder of @FutureSportCo. Suffering #NUFC fan

Luca driver aktiveringar på WePlay, om du vill veta mer om vad som händer på sponsorsidan av verksamheter i Europa så är Luca din person att gå till.

Daniel McLaren – @DanielMclaren

Founder of @DigitalSportUK, host of the Digital Sport podcast, event organiser/moderator/speaker. Also freelance social media guy.

Daniel är en stor bidragsgivare till #digisport scenen (en hashtag som är långt vanligare utanför USA) och nu har han gått med i den växande raden av podcasters. Digital Sport Leaders är värt att lyssna på även med Sean som en gäst.

Richard Ayers – @richardayers

CEO of @7League – digital consultancy/agency specialising in sport. #FBA2016 Agency of the Year. Understanding, growing, monetising audiences.

Richard driver resultat för 7League kunder i den digitala rymden efter att ha lämnat Man City för några år sedan.

Alex Kunawicz – @AlexKunawicz

Vice President of Strategy at Laduma VR

Alex lämnade Liverpool och är nu involverad i en av de hetaste områdena inom tech – VR. Kolla in Laduma som gör erbjudanden för VR-sändningar inom sport.

Tom Halls – @NRG_Tim3z0n3

CDO @NRGgg. Co-founder of Rufus. Tech geek at heart. Views my own, rarely useful.

Tom har lämnat sportvärlden (eller har han?). Tom slutade nyligen på Formel E för att ta upp en roll i Esport serien NRG Esports. Esport är en spännande plats för sportmarknadsföring så håll ett öga på Tom.

Chris Harris – @ChrisHarris1975

Arsenal managing editor, lover of sport, music, film, history and politics. Views expressed are my own

Chris driver den digitala närvaro hos Arsenal (det är därför han inte tweetar alltför ofta). Håll ett öga för de lokala Arsenalkampanjer i din del av världen, då Chris är bakom kulisserna.

Sedan fortsätter denna lista med Australien/NZ och Nordamerika men detta blir en väldigt lång lista så för att kika in på den så rekommenderar jag att kolla in Seans lista via hans hemsida här.

Här finns inte bara en eller tre lärdomar utan tusentals med inspirerande och inflytesrika människor inom sportbranschen och vem vet, kanske följer du alla eller hittar några att följa?

Denna lista skulle vara kul att göra om till mer nordiska personer så hör gärna av dig vilka du tycker ska platsa där!

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.